sobota 31. prosince 2016

VARUJEME!!! Placka z šupináča

Nechtěl sem sa ubírat týmto směrem, neb receptů sú všade na tých internetoch celé 3 weby, ale přeca enom Vás chcu před jedným varovat. Jedná sa o nekolik dní uležanú placku z kapra.
Nedoporučuju z těchot důvodú:
1) smíšáním ingrediencí – „vykostěného kapra (malé kůstky možete nechat), kyšky plnotučnéj, ovesnéj múky, červeného vína, třeného česneku, jablečného octa, červenéj papriky pálivéj a soli (že byly ty svátky, toš aj kúsek kurkumy, proto je to na ilustraci žluté, jak Pražská tržnica)“ – može dojít k chemickéj reakci
2) zamísíl sem včecko uvedené už na Štědrý Deň, ale z hygienických důvodů sem posmažil a zedl enem půlku a zbytek dal do chladu
3) když sem to našél včéra, bál sem sa, co bude (ale řekl sem si, že s křenem to vejde a neuškodí), zvolil sem radší dlúhú tepelnú úpravu, dokáď to pořádně nebude
4) smažení takéj placky na sádle si vyžaduje vzručnost a velikú pánvicu, já sem vzal malú a při nadhození a otočce s jedným vrutem sa část placky roztříštila o okraj pánve (kuchyňskéj), na moju pánev sem pak dostal vařajú
5) kupodivu, po osmažení z obú půlek, sem sa podivíl, jak sa všecky chutě promísily, kostičky změkly a placka záhy zmizla (to bílé je jogurt – místo majonézy)
Stejně je ale převaha záporů v poměru 4:1, proto recept nedoporučujeme! (posudek České stomatologické komory nebyl pořízen)
JJSP ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat