Když babička olipy dělá,
bývá jich obvykle kopa celá,
však záhy po nich nezbyde ani stopy,
neb koncový konzument jednu za druhú klopí.
Néni ani nezbytné, aby nás pobídla
a už sa v hubě mělnijá těsto, mak a povidla.
Však kdo jest v konzumaci olip zatým eště panic,
nech pustí sa k dílu a nečeká na nic.
Navařte brambor, a až zchladnú, toš olúpajte
a potem jich na strúhadle středně jemně postrúhajte.
Dále vmísit špetku soli a třetinu objemu špaldovéj múky,
následně ťahňat těsto, dokáď vydržijá ruky.
Potem péct na šporáku či litinovéj pánvici
a přitom si připravíme nasládlú směs plnící.
Rozemelem povidla a rumem naředíme mak
(však ten kdo je střízlivý, toš ví, že naopak).
Je-li výsledné plnidlo kyselkavéj povahy,
trocha přírodního nerafinového cukru toto napraví.
Dozlatova upečené placky potřeme máslem nebo ghí,
srolujeme s plnící směsú. A pak sa všecko zí.
Díky za čtení ;) JJSP 👍 💓 😀 😲 😢 😠
Žádné komentáře:
Okomentovat