neděle 7. května 2017

Palačinky jarního květu


Sladké není zakázané
a zde na jedno také recept máme.
De o to, nepoužívat rafinované suroviny,
a vybírat ty, co pocházajú z naší domoviny.
Dále už bez rýmu, pro prozaiky,
jaké sú v receptu ukryté čáry a triky...

RECEPT: S jarem přicházajú aj jarní kvítka a recepty. Palačinky připravíme tak, že přes noc (ale klidně necháme kysat aj 3 dny), namočíme do vody se špetkú soli šálek špaldovéj celozrnnéj múky a šálek ovesných vloček.

Po uzrání těsta a cca 20 min před samotnú konzumacú výsledného pokrmu vmíšáme 2„pl“ přírodního nerafinovaného cukru, skořicu, špetku soli a vajíčko (domácí nebo BIO výhodú - podobně jak u použitých obilovin a cukru). Všecko řádně promíšáme a následně smažíme z obúch stran na pánvici pokapanéj kvalitním olejem nebo přepuštěným máslem.

Dozdobíme fialkama, sedmikráskama a pokapeme javorovým sirupem. Dobrú chuť! ;)

TIP: špaldovú múku a ovesné vločky možete namísto do vody namočit například do jablečného, nebo iného ovocného moštu. Tým následně možete snížit, až vylúčit, z receptu třtinový cukr a palačinku tak vyrobit skoro úplně z místních surovin (však možná použijete přírodní nerafinovaný cukr řepný. Stejně tak nahradit javorový sirup medem, nebo obilným sladem)

Žádné komentáře:

Okomentovat