pondělí 1. května 2017

Za týdeň na Finy, dáme si mafiny

1. MÁJ - SÁZKY ČAS (recept níže)
Bez práce nejsú koláče,
koho teda na Svátek práce honí mlsná, zaplače?
Ne tak docela,
neb alternativ koláčů je řada celá.
Vsaďme sa, že dyž najdu u příspěvku, že je máj, toš aspoň 5 srdíček,
vložím do komentářa recept, jak upéct ilustrovaný košíček.
Jedná sa o špaldovo makové mufiny.
Proto vyhřejte trúbu a vyptajte si recept, milé maminy.
...jo a Vašim trúbom vyřiďte, že majú přesně týden na vymyšlení receptu na Finy.
Kerá ste mimo misu, toš jedná sa o hokejové utkání,🏒
a Vás chlap, ač mlčky, má k jeho shlédnutí, už dnes nutkání...
Chlapé, radu čujte, že dyž přidáte k receptu na Finy bílého cukru a bíléj múky,
budú dřív znavení a olšové budú mět neenom hokejky, nýbrž aj ruky.
A dyž sa jim donesú o přestávce ruské nanuky,
nesnázu jim bude následně dělat bruslení či aj puky.
No a co když dnešní sázku nesplníte Vy?
Toš Vám sem dám recept leda na čaj z kopřivy...
Vězte, že lepší takové domácí mufiny,
nežli z obchodu makové záviny.

-> o půl dňa poté:
Jelikož Vaše srdečné lajky sem v počtu 5 zřel,
zde recept, abych slib svůj dodržel:

RECEPT:
Nachystajte si 3 hrnky celé a jeden poloviční a jeden čtvrťový.
2 polévkové užice, formičky a spotřebič elektrický či plynový.
Odměřte 1,5 hrn. múky špaldovéj či rýžovéj (bzlpk. verze), lebo jakéj chcete,
1 hrn. jogurtu, 1 hrn. přírodního nerafinovaného cukru - na zdraví nešetřete.
V oreginál receptě je kokosový olej, však nebál bych sa ani půlky našeho másla,
dále ideálně domácí vajíčko a citronovéj trávy, 2 užice, dyby sa doma našla.

Vložte na 20 min do předem na 180°C vyhřátéj trúby
a už pomalu možete chystat jazyk, rty a zuby.
Nezapomeňme do teho před pečením pomlet mak,
Podávajte k jídlu. Lebo jako terče děckám, co majú prak.

JJSP.cz 👍

P.S.:
Jak sem recept nakúpíl, tak ho aj prodávám,
ináč já rýžu, kokos či citronovú trávu v našem kraji neuznávám.
Však občas na chuť nebo pro zpestření stravy,
nech osoby nepohrdnú, tým, co majú rády.
Nejsu ani zastáncem bezlepkových diet pro veškerý lid,
stačí znat správné zdroje lepku a postup, jakým z nich pokrm stravitelný připravit.

;)

Žádné komentáře:

Okomentovat