neděle 29. října 2017

Sú pro alkoholiky vhodné hnojníky?


Lajk by řekl, že bedla má dvojníky,
však ono jedná sa o obecné hnojníky.
Stále k nalezení poblíž kompostů a lidských sídel,
v mládí je lahodný a dokáď nezčerná, patří do jídel.

Však mnohé atlasy varovně luďom hlásijú,
nech po pokrmu z hnojníků alkohol nepijú.
Ale dle mykologických vědeckých důkazů
netřeba dbat u hnojníka obecného těchto zákazů.

A kerým že druhom hnojníků sa alkohol protiví,
jedná sa o hnojník inkústový či hnojník třpytivý.
Právě každý z těchto druhů látku "koprin" obsahuje,
díky níž sa nepřímo odbúrávání alkoholu zamezuje.

To pak má za následek, u těchot jinak jedlých hub,
zvracání, průjem, dýchací potíže a zčervená tvář aj trup.
A ať zařadíme více postav do tohoto veršovaného děja,
prohibica by sa měla dodržat aj při požití hřiba koloděja.

Alkohol po húbách však ale obecně není vhodné řešení,
neb pro zažívání mnohých húby nejsú snadné na trávení.
Podstatné je též neožrat sa na húbách přímo v lesi,
že sa húbař sám sebe ptá: "Kdo že si a kde si?!"

Žádné komentáře:

Okomentovat