Jáhly, olej, povidla*… Jáhly uvaříme, cvrknem oleja, v misi progňábíme a uťahňáme guličky (menší jak pinpongáč, ale větší jak ledvinové kameně), keré sázáme na plech vyložený trúbovým papírem. Každú guličku líznem špičkú příborového noža omaštěného v povidlách. Pečeme ve vyhřátéj trúbě, kde byste ruku neudržali (zpíváme „Nivnico, Nivnico“ - 2 sloky a „Za Nivnicú“ - 3 sloky). Necháme vychladnút, ne na zemi, esik máte psa a ne v okně, esik máte kozu. (*je nesčetno receptů na povidla bez cukru...)
Jíme s rozumem.... aj tu o tem...
(p.s.: Příspěvek je otištěný aj v kuchařce z akce Vege-Najt)
JJSP ;)
(p.s.: Příspěvek je otištěný aj v kuchařce z akce Vege-Najt)
Žádné komentáře:
Okomentovat