pátek 24. března 2017

Srdcem nebo konečníkem "střevní" Evropy?

ČR je „srdcem“, či „konečníkem“ střední, nebo „střevní“ Evropy?
Spíš asi tým druhým, což určujú aj naše hodnoty...
Za čím stojí zdánlivě menší peníz a ulehčená práca?
Tam vládne v naší volbě prohnilá potravní rafinaca.
Však časem sa nám to aj s úrokama na těle a duchu vracá.

Dnes málo komu v naší krásné, leč lehkomyslné vlasti bez rozmyslu vadí.
Že dlúhodobě polotovary s pečivem když baští, devastuje si střeva, čili zdraví.
Proto v době postní, ačkoliv kdo bez masa nesvede býti,
k zamyšlení procitne, alespoň v jaké kvalitě ho zvoliti.

Nezáleží však enom na úpravě pokrmu, co stačí k dobré víře.
Záleží aj na tom, kterak žilo a kterak bylo krmeno zvíře.
Maso jest dle potřeby, však vyvarovat sa nadbytečnéj konzumace smělé.
Z kostí a koží blahodárné vývary, nechť jak Boží dary, využívajme zvířa celé!

Čím větší kvalita potraviny, tým meněj člověku stačí.
A ani taká rakovina, sa do tlustého střeva, jak živ, nenatlačí!
Pak ani nebude možné užívat slovní hříčky,
že s týmto zaujímáme ve světě první příčky!

Přijměte srdečné pozvání z tohoto informačního stánku
a prostudujte súvisející básně, či text zde přiloženého článku.



Žádné komentáře:

Okomentovat