sobota 14. ledna 2017
Bílé jedy!!!
V budúcnu, až vědci vykopú lebku,
zjistijá, že jedlo sa nadmíru lepku.
Z čelisti - súdě dle chrupu vratkého,
jedlo sa taktéž hodně cukru sladkého.
Obratle chatrné jak kabát co hostil moly,
ludé neuměli zacházat s mlékem a sypali všade moc soli!
Lupy či lámavé nehty aj kosti,
na duchu neklid a snadný sklon k zlosti.
No a pak honí mlsná na blbosti...
Není-liž lépe s tým učinit dosti?
Zjevně rád okolo horkých kaší chodím,
přec k výběru je celá škála obilovin.
Proč ale do sebe či do útrob slepice
cpe člověk toliko moderní pšenice?
Lepek je lepkem, neb lépe lepí,
ve střevě klky, těsta plné plechy.
Pak živina přes střevo sa těžko vstřebá,
chybí-li železo, tvář bývá bledá.
Oči, sliznice, zeschlé aj ruky,
značí že špatně sa vstřebaly tuky
a v nich rozpuštěné vitamíny D, E, K, A,
viníkem je knedla, rohlík či veka!
Bílý cukr a múka nejsú příčinú všeho,
Ono aj průmyslově zpracované mléko umí učinit zlého.
Bílé jedy umijá zřídit veliké překyselení,
kdež nesprávné mléčné produkty sú správci zahlenění.
Též sůl bílá, rafinacú o minerály ochuzená,
zvedá tlak, někomu až nad ramena.
Vysušuje, kde je vody třeba,
Zavodňuje, tam kde zase nemá.
Zbytečnú sůl nesnášajú ledviny,
Proto s rozvahú* či vůbec nejest pečivo,tavené sýry, salámy a slaniny*.
Svěží, kdožť na trávě vyzuje střevíce,
zdravý, kdožť dbá na obsah svých střev více.
Obiloviny přes noc namáčat je třeba,
a když už chleba, tak kváskový leda!
Bádajte, neb informací všade dosti,
Nech aj ve stáří slúžijá Vám kosti.
Návody, jak nahradit cukr a múku už sa zde na stránce psaly
v básni: Kterak Vánoce na "prasečí" chřipku zadělaly.
O mléčném sa verše teprú chystajú, (...už sú zde)
keré že výrobky možno a keré sa jest nemajú.
V komentářoch přibudů aj odkazy,
z jejichž čtění sa Vám chrup nezkazí...
Více k básni a tématu na FB JJSP...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat